Sisällöntuotanto bändille tai artistille
Sisällöntuotanto ei ole oma, irrallinen saarekkeensa, vaan osa kokonaisuutta ja muuta brändiä.
Sosiaalinen media on kosketuspinta suoraan faneihin ja kuulijoihin.
Läsnäolo somessa luo tai vahvistaa jo olemassa olevaa mielikuvaa, sitouttaa faneja, avaa teidän taiteenne maailmaa ja sitä, mitä juuri teidän bändissä onkaan kyse.
Minkälainen tunnelma, millaiset sanavalinnat, miten te puhutte itse suoraan yleisöllenne.
Kaiken, mitä myös sosiaalisessa mediassa tehdään, täytyy tukea bändin viestintää paitsi verbaalisesti myös visuaalisesti.
Parhaaseen tulokseen päästäänkin yhteistyöllä, jossa paitsi ideoita, myös toteutusta mietitään yhdessä säännöllisin väliajoin.
Miten saada bändille näkyvyyttä? Miten saamme bändille keikkoja ja yleisöä keikoille?
Tämä on varmaan kysymys, jota ihan jokainen alalla oleva ympäri maailmaa miettii.
Kaiken lähtökohta on teidän musiikki.
Ja niin sen pitää ollakin.
Toinen kaiken lähtökohta on se, mitä te musiikkiuraltanne haluatte:
Mikä on tämän bändin tulevaisuus ja tavoite?
Vasta sen jälkeen aletaan miettiä kohdeyleisöä ja strategiaa tarkemmin: miten heidät tavoitetaan ja miten heidän kanssaan ollaan vuorovaikutuksessa?
Sosiaalisen median parhaita puolia on se, että bändi tiimeineen hallitsee sitä ja omaa sanomaansa siellä täysin itse (vrt. perinteinen media, jossa joku muu toimittaa sisällön).
Tehokas sosiaalisen median hyödyntäminen, vuorovaikutus ja yleisön mukaanottaminen on fiksua ja verrattain kustannustehokastakin, vaikkei kaikkia voikaan mitata rahassa.
Joskus myös vähän ulkopuolisen on henkisesti helpompi tuoda teidän tekemistä esiin, ja silloin voi harkita sosiaalisen median manageroinnin ulkoistamista.
Joka tapauksessa, hoiti tämän velvollisuuden kuka vaan, tekemisen tulee olla laadukasta ja säännöllistä - kuitenkin aina sisältö määrää tärkeämpää.
Artistien ja bändien etuna on se, että heitä seuraamaan alkavat ovat kiinnostuneita kuulemaan ja näkemään kuulumisia ja uutisia.
Keikkajärjestäjät arvostavat kanssamarkkinointia ja aktiivisuutta!
Aktiivinen yhteistyökumppani on kiinnostava, ja onnistuminen yhdessä on todennäköisempää, kun molemmat leirit tekevät asian eteen töitä. Ja oh boy niitä töitä tosiaan nykypäivänä saakin tehdä!
Yleisö puolestaan löytää paikalle orgaanisen (eli postausten) sekä maksetun markkinoinnin yhdistelmällä.
Erityisesti Metan maksettu ja oikein kohdennettu markkinointi on kohtuullisen kustannustehokas tapa toteuttaa tapahtumamarkkinointia.
Tähän kannattaa yhdistää esimerkiksi bändin jäsenten tervehdysvideot, joilla puhutellaan suoraan tietylle paikkakunnalle tulevaa yleisöä (ennen ja jälkeen tapahtuman).
4 Yleisvinkkiä onnistuneen somen tekemiseen:
Tavoite: Tästä on lähdettävä liikkeelle, jotta ymmärretään miksi tätä pitää tehdä.
Työnjaosta sopiminen: Kuka tekee, mitä ja milloin. Varmistutaan siitä, että tulee tehtyä laadukkaasti ja säännöllisesti.
Somekanavista sopiminen: Missä kanavissa ainakin haluamme olla ja mihin panostetaan.
Sisältöjen suunnittelu ja ideointi: Kannattaa porukalla istua alas ja heitellä ideoita. Sen pohjalta sitten luoda suunnitelmaa, koska sen avulla on helpompi pitää tekeminen mielekkäänä ja säännöllisenä.
(Lue lisää sisältövinkkipostauksesta!) julkaistaan pian
Villilähde Music & Social Media
〰️
Villilähde Music & Social Media 〰️
Otahan Villilähde seurantaan myös Instagramissa ja Facebookissa!